Aamulla olin herättyäni ärtynyt. Mikään ei ole hyvä, yön painajaisunet vaivasivat vielä aamulla. Ei tehnyt mieli nousta peiton alta kohtaamaan arkea.

Iltapäivällä olisi kielikurssi. Keitin teetä ja otin kurssikirjat käsittelyyn. Mitä ihmettä? En ymmärtänyt yhtäkään eestin sanaa. Kaikki tuntui niin vaikealta, siis en osaa yhtään mitään! (mittemidagi)

Tunnille on lähdettävä - vai voisikohan äkkiä keksiä itselleen ja opettajalle jonkin pätevän tekosyyn olla poissa tunnilta. Tunsin itseni todella onnettomaksi, mikään ei luistanut, mitään en osannut enkä muistanut ennen oppimaani. Voikohan aivot olla jonain päivänä vaan niin jumissa?

Onneksi en antanut itselleni periksi vaan lähdin reippaasti tunnille. Taas bussissa tapahtui! Jossakin matkan varrella tulivat taas lipuntarkastajat bussiin. Minun id-kaartiani hän katsoi, huomasi ensin syntymävuoteni, joka riittää ilmaiseen matkustamiseen. Mutta kun tarkemmin katsoi, huomasi, että ei vielä ole se kuukausi tätä vuotta kun olisin vapaamatkustajaksi oikeutettu. Sitten vaan kortti koneeseen ja tarkistamaan, onko minulla matkaan oikeuttavaa aikaa ostettuna. No olihan minulla, koska juuri eilen ostin lisää aikaa. Sitten hänelle ystävällisesti eestin kielellä kerroin, että en ole vielä tarpeeksi vanha ( 65 vuotta) matkustaakseni ilmaiseksi. Tarkastaja vaan mulkaisi minua - hävetti että yritinkään koetella kielitaitoani.

No, kolme nuorta kaverusta sillä kerralla jäivät kiinni liputta matkustamisesta. Bussin ovet avattiin, tarkastajat ja "rikolliset" päästettiin ulos. Heitä odottivat sitten siinä vierellä pakettiautossa kuulustelut. Kaksi näistä kavereruksista menivät kiltisti pakettiautoon, mutta yksipä ottikin jalat alleen ja lähti hurjaa vauhtia pakosalle.  No nuori ja nopea, eivät edes yrittäneet häntä kiinni saada. Kaveri säästi siis 40 euron tarkastusmaksun. Minua hiukka huvitti tilanne.

Eestin tunnilla meni ihan hyvin. Osasin kaikki ja opin paljon uutta. Mutta kiukkupäivää ei pelasta mikään. Joskus vaan on tällaista. Kissatkin saivat kuulla olevansa vain tiellä ja kaikki on nyt päin sitä itteensä!

Huomenna ehkä parempi päivä! Ja toivottavasti osaan huomenna edes jotain paremmin!