Oltiin ystäväni kanssa liikenteessä Tallinnassa. Viru-keskuksen alakerrassa on bussijaam, jossa jouduimme odottelemaan parikymmentä minuuttia bussin lähtöä. Siinä istuskeltiin ja seurattiin tapahtumia ympärillä. Ystäväni rapisteli jotain pientä pussia ja hetihän siihen jostakin pölähti pulu. Niin tietty.

Me siinä (eläinrakkaat) pähkäilimme, että onpas puluraukka eksynyt nyt aivan väärään paikkaan - kuinkahan se täältä maan alta koskaan osaa lentää ulos.   

Odotustilan (jossa istuimme) ja bussilaitureiden välissä on ovi, joka avautuu tietysti jollain tunnistimella  itsestään, kun siihen eteen menee seisomaan.

Me siinä surkuteltiin puluressukkaa - ei uskallettu kuitenkaan syöttää, kun oli niin paljon kanssaodottelijoita vierellä. Mietittiin, että kyllä se pulu aivan varmasti täällä nälkään nääntyy eikä ulos pääse.

No, pulu siinä aikansa meidän edessämme  tepasteli,  huomasi toiveensa tyhjäksi saada jotain syötävää. Niinpä päättikin hän lähteä muualle katselemaan.

Ja ette voi uskoa ikinä!!!!! 

Pulu käveli aivan määrätietoisesti sen automaattioven eteen, joka vie sinne bussilaitureille. Asettui tasan keskelle sitä ovea , odotti aikansa ja katso: ovi aukesi! Tunnistin tunnisti hänet  oven edessä ja ovet aukenivat!

Siitä sitten pulu kiirehti laiturille, jossa oli jo ennestään kolme muuta pulua.  Siellä sitten tervehtivät iloisesti ja näyttivät vaihtavan kuulumisia ja kokemuksia hyvistä ruokapaikoista.