Huomasin jossain kaupan ovella sellaisen reseptin, jossa valmistettiin uunimakkaraa. Vesi herahti kielelle. Sitähän nyt siis pitkästä aikaa - ja kukkakaalia!

No, kävin siellä ilusalongissa sitten. Kynnet kyllä hoituivat - entiset geelilakat pois ja uutta lakkaa tilalle. Mutta ei ollut tyttöressulla geelilakkaa, aivan tavallista vaan. Laitettiinpa siitä sitten kuitenkin ja nyt on kynnet taas nätit. Hintaa tuli näille 12,50 euroa. Siis ei geelikynsiä, ihan omat vaan. Nätit on - mutta siinä se sitten onkin.

Samassa paikassa sain ajan myös kampaajalle. Lyhyiden hiusten leikkaus lyhyemmiksi - ihan kivasti leikkasi ja olen erittäin tyytyväinen. Hinta 12,00 euroa. Suomessa ainakin niissä paikoissa joissa minä kävin, hinta oli aina 35 euroa. Ja lopputulos täsmälleen sama.

**********************

Sitten päätinkin lähteä taas  huitelemaan ja otinkin suunnaan tuonne ihanalle Nõmmen torille. Sieltä saa tuoreita juureksia, vihanneksia, hedelmiä, liha- ja kalatuotteita. Unohtamatta maito- ja leipätuotteita. Myös lemmikeille on oma pieni kauppansa.  Uunimakkarat siinä jäivät sukkelaan mielestä. Pieniä ja kauniita kaalinpäitä - sellaisia "yhden ihmisen päitä" ! Kaupoissa kaali on niin suuri, että ei sitä muiden ostosten kanssa jaksa kotiin kantaa. Ostinkin yhden pienen kaalinpään, muutaman porkkanan, tilliä ja lehtiselleriä. Yhteen keittoon. Hinnaksi tuli muistaakseni hiukka toista euroa. Lihakaupasta hain sitten keittoon pari riviä "ribsejä" , savustettuja. Siellä ne nyt keittiössä muhisevat ja purisevat. Tuoksu on uskomaton.  Ja jos se hinta nyt niin kiinnostaa, niin vajaalla viidellä eurolla keittelen tuossa kaalikeittoa, josta suuren osan laitan pakkaseen. Siis monta, monta ateriaa.  Nõmmen toria halvempi on lähempänä keskustaa oleva Keskturg, mutta sinne en viitsi aina matkustella.  Uskoisin kuitenkin, että näillä hinnoilla saa täällä eläkerahat riittämään aika paljon mukavammin kuin jossain muualla. Käväisin siinä pizzeriassa syömässä pienen (siis todella sopivan pienen) pizzan. Pizza ja puoli litraa Sakua maksoi 5,50 euroa!

Elämä on paljon muutakin kuin "mitä-mikäkin-maksaa", mutta onhan mielenkiintoista joskus noitakin asioita vertailla.