Tänään sitten tulikin se keittiömies, laittoi keittiön kaapit kuntoon. On muuten 15 cm kanantaluttajalle aikamoisen iso juttu: yllän oikein hyvin ylimmille hyllyille!

Sitten tuli vielä sähkömies, loihti lieden toimimaan, vessaan tulet tuikkimaan! Nyt näkkeepi käyvä veskissä, kyökissä näkkee vielä paremmin, kun on oikiat kattovalotkin kohallaan.

Uutta liettä kokeilin heti, ostin kaupasta (valitettavasti valmiita) lettusia ja niitä sitten ekaksi lämmittelin. Vadelmahillon ja maidon kanssa menivät, mutta omatekoiset olisivat olleet eri maata. Mutta ei makiaa mahan täydeltä. Pikkuhiljaa, ehkä huomenna aamulla kaurapuuroa ja vedetkin on luvassa huomenna keittiöön.

Kauppareissulla bussia odotellessa juttelin erään vanhemman rouvan kanssa. Hän kertoi olevansa latvialainen alunperin ja puhuvansa eestiä samalla aksentilla kuin me suomalaiset. Hyvin ymmärsimme. Hän kertoi olevansa huononäköinen ja pyysi minua kertomaan kun hänen bussinsa tulee.  Ja kerroinhan minä siinä sitten kaikki ohimenevät bussit! Hän oli varsin viehättävä - ehkä minäkin pikkuhiljaa sulaudun tähän alkuasukasjoukkoon!

Kotiin tultuani soi puhelin ja siellä joku iloinen naisääni kertoi olevansa kaupasta sieltä ja täältä. Olin sähköpostitse tiedustellut yhtä vanhaa tuolia ostaakseni.Hän soitti sieltä myymälästä ja kertoi , että maksaapi niin ja niin ja voidaan tuoda kotiin asti ja se maksaapi niin ja niin. Hän ymmärsi, että halusin kolme tuolia, mutta sain selvitettyä että yksikin riittää.Lisäksi hän kertoi, että heillä ei ole omaa kuljetuskalustoa, joten joutuvat ostamaan sen ulkopuolelta jonka takia taksa Tallinnan alueella on 20 euroa. No, vanha kaunis nojatuoli makkariin - hintaa tulisi yhteensä 100 euroa. Onko se paljon?

Kerroin nämä kokemukset Lauralle ja hän totesi, että jos puhelimessa pystyy hoitamaan asioita niin on kielitaito jo aika kohdillaan! Ja itsetunto senkun hehkuttelee! Oottakaas kunhan pääsen kielikurssille!

Ja homme hommikul elikkä huomenaamulla odottelen niitä putkimiehiä. Voipi olla että keittiössä vesi jo iloisesti lorisee, vessaan saadaan uusi pytty ja kylppäristä poistetaan amme ja laitetaan suihkukaappi tilalle. Ehkä pesukonekin toimii - jos ei tällä viikolla niin sitten ensi.