Nyt vihdoin pääsen kielikurssille - siis eestin kielen kurssille!

Lähetin sähköpostitse kyselyn kolmelle kurssin järjestäjälle. Kaksi vastasi. Kyselyni laitoin  suomen kielellä, koska haluni on nyt oppia eestin kieltä.

Toinen näistä vastasi minulle englanniksi. Kertoi, että hän toki ymmärsi suomen kieleni, mutta vastaa nyt englanniksi. Hän totesi, että kurssit ovat tuolloin ja tuolloin, voit tulla mukaan.

Toinen näistä kahdesta vastasi minulle eestinkielellä. Oli kovasti tyytyväinen, että olen muuttanut Tallinnaan ja että haluan opiskella kieltä. Hän halusi tavata minut ensin henkilökohtaisesti, että voimme kartoittaa osaamiseni tason. Hän neuvoi tarkasti, missä heidän kielistudionsa on ja pyysi minua vielä soittamaan kun tulen, että hän opastaa minut oikein perille. On hiukka vaikea osoite.

Tuo "englanninkielinen" on  paremmassa osoitteessa, tämä toinen taas on keskustassa.

Ei liene vaikea arvata, kumman kielistudion valitsin? Hinnat vaikuttivat ainakin netissä olevan noin samaa suuruusluokkaa. Olettaisin että parisen sataa euroa keväältä.  Oletan, että ryhmät noissa ovat aika pienet - se antaa potkua opiskelulle. Nyt on ainakin motivaatio oppia kohdallaan. Olenhan Suomessakin jo opiskellut eestiä, mutta nyt sitä joutuu käyttämään ihan oikeasti - Suomessa sillä kielitaidolla ei ollut suurtakaan merkitystä.

No, tietysti töissä asiakaspalvelussa kun siellä kävi todella paljon eestiläisiä asiakkaita. Heitä kaipaankin kovasti. Asiakkaista oli luonnollisesti mukavaa,  jos heitä palveli joku, joka edes hiukan taisi heidän kieltään puhua.

Toivonpa, että tämän kevään jälkeen kielitaitoni on kohentunut kovastikin!