Istuskelin parvekkeella lueskelemassa. Tuossa alhaalla maantiellä sattui pieni peräänajo. Olen aina kehuskellut näiden liikennekulttuuria. Kun jalankulkija on suojatiellä, autot taatusti pysähtyvät ja antavat rauhassa ylittää tien. Niin nytkin, pysähtyivät kohteliaasti.
Mutta kuinkas ollakaan eräs autoilija ei heti tätä huomannut ja pöksäytti edellä seisovan perään. Ei siinä sen kummempaa, nätisti näyttivät sopivan asian ja kättä paiskattiin päälle sovinnon merkiksi.
Mutta meidän talosta eräs mummo huomasi tämän ihmeen. Juoksi tuosta nurmikon poikki kauhealla tohinalla punaisessa hameessaan ja keppi viuhuen. Tulihan siinä jotain ohjelmaa mummon arkirutiineihin! Oli kiire mennä katsomaan, että jos tuosta tapahtumasta saisi jotain herkullista irti!
cheeky

Parvekkeet on sitten saaneet uuden ilmeen. Seiniä tasoiteltiin, maalattiin, lattiat  tehtiin lautalattioiksi ja korotettiin  kynnyksen tasoon. Ikkuna sai kukkalaudan ja jokaiselle parvekkeelle laitettiin kattoon kolme koukkua. Olisi varmasti syytä lähteä käväisemään torilla ja katsella amppeleita noihin koukkuihin. Orvokki olisi varmasti aika kiva.

Kaksi reipasta poikaa teki työn ja heillä meni tähän kaikkeen n. 25 tuntia. Että aikamoinen urakka sitten kuitenkin, vaikka minä pienessä mielessäni kuvittelin sen olevan ihan iisi keikka. Mutta hyvin on tehty ja varmasti kestävät minun ikäni kunnossa.

On siellä nyt niin kiva istuskella. Aamuteen juon keittiön parvekkeella, lounaan syön ruokailuhuoneen parvekkeella ja iltaisin vetäydyn lueskelemaan olohuoneen parvekkeelle!

Eivät ole  kovin  herraskaiset nuo  parvekkeeni! Ei, ne ovat 3 metriä pitkät, mutta ainoastaan yhden metrin levyiset. Siis todella pienet. Ei siellä suuria juhlia vietetä, mutta sellaista rauhallista eläkeläisen päivää voi viettää.
*************************************

Katselin tuossa netistä Tallinnan hotellitarjontaa kesällä. Jos joku halajaa tänne tulla ja hotellissa yöpyä, niin varmasti pitää olla ajoissa liikkeellä. Näyttävät olevan kovin täynnä jo nyt. Turistikausi on parhaimmillaan menossa ja sen kyllä huomaa tuolla keskustassa liikkuessa. Eihän se Römpsänperällä missään näy eikä tunnu.
Ja ihan hyvä, että turisteja käy. Ja kertoohan se siitäkin, että kyllä Tallinnassa täytyy olla jotain ihmeellistä ja erikoista kun tänne niin suurin joukoin tullaan. Että
tere tulemast!
yes