Ajattelin antaa teille jokaiselle ystävälleni,  lukijalleni joululahjan. Sellaisen lahjan, joka tuottaa varmasti mielihyvää jokaiselle saajalle. Sitä ei tarvitse vaihtaa, sitä ei tarvitse piilottaa komeron perälle, siitä ei jää kiitollisuuden velkaan, siitä voi nauttia ihan jokaisena vuoden päivänä, se tuottaa mielihyvää aina kun sitä ajattelee

Viime jouluna tein sen ensimmäisen kerran, lahjoitin lapsille ja lastenlapsille samanlaisen lahjan kuin  nyt  tänäkin vuonna. Uskon vahvasti, että niin lapset kuin me aikuisetkin varmaan ilahdumme tästä lahjasta aina yhtä paljon. Lahja on aina saajalleen iloinen asia - lahja tuo myös antajalle hyvän mielen .Tästä lahjasta riittää varmasti  meille kaikille paljon sekä antamisen että saamisen iloa.

Olkaa hyvät: tämän lahjan saa avata jo ennen Joulua! :

"Hyvä Ystävä,


vuosi on vierähtänyt ja pian on joulu. Lämmin kiitos tuestasi kuluneena vuonna! Kumppaninamme olet mahdollistanut monen kehitysmaan ihmisen elämänmuutoksen.

Eri hankkeissamme ympäri maailmaa on tapahtunut vuoden aikana paljon etenemistä.Työtoverini tapasi monia apua saaneita ihmisiä seurantamatkallaan Zimbabwessa. Yksi heistä oli Beatriz Mawuire. Perheenäiti kertoi, kuinka onnellinen hän on lahjoituksena saaduista vuohista. Nyt he voivat esimerkiksi nauttia vuohista saatua maitoa teen ja maissipuuron kanssa. Vuohien lannan hän käyttää puutarhan lannoitukseen. Sato on ollut runsaampaa kuin ennen ja siitä riittää vihanneksia myös myyntiin. Nyt perhe tulee toimeen omillaan ja työmme tavoite on saavutettu. "

 

Tuo edellä oleva teksti on lainaus Kirkon Ulkomaanavun kirjeestä. Olen lahjoittanut teidän kaikkien ja oman perheeni puolesta yhden vuohen jonnekin heille, joille se tulee enemmän tarpeeseen kuin ne ihanat joululahjat täällä meillä. He nauttivat kuitenkin varmaan paljon enemmän tästä lahjasta kuin kukaan meistä täällä omista lahjoistamme.

Nautitaan siis tietysti joulusta, lahjoista ja perinteistä kuten ennenkin!

Ehkä jouluiloamme lisää vielä ajatus siitä, että joku perhe tuolla kaukana voisi kohta  tulla toimeen omillaan, johon me kaikki  annamme heille mahdollisuuden.

Hyvää Joulua!