Tämähän uusi kotini on aivan Tallinnan laitakaupungilla. Mutta ihastuin tähän rauhaan ja ennen kaikkea tuohon järveen tuossa suoraan edessäni.
No, keskustaan minulla on aika vähän asiaa. Turistina siellä ei enää tarvitse käydä, mutta toki joskus on kiva mennä laapistelemaan kauppoihin ja silleen.
Arkisia askareita tässä täytyy hoidella. Tässä aivan nurkan takana ei ole kauppoja. Lähin kauppa on kyllä kävelymatkan päässä, mutta eihän tällainen "köriläs" jaksa kävellen kauppakasseja kotiin kantaa.
Niinpä katselin uutta bussireittiä ja läksin rohkeasti kokeilemaan. Ja hitsi kun olikin helppoa!!! Pokaali

Netistä löytyy tietysti kaikki julkisen liikenteen linjat, kaikki pysäkit ovat nimettyjä (esim. Kullerkupu, Nurmenuku, Sinilille) ja ne kuulutetaan jokaisessa bussissa tai ratikassa. Aina kerrotaan myös, mikä on seuraava pysäkki.
On todella helppoa jäädä pois oikealla pysäkillä , kun vaan tietää pysäkin nimen. Ei tarvitse miettiä, että sen ja sen kadun kulmassa, sen kaupan ja kioskin jälkeen - kaikilla pysäkeillä on nimensä.
Ei täällä ihan mahdottomasti bussilinjojakaan ole, mutta muutaman kymmentä kyllä. Ajattelin huvikseni opetella niitä käyttämään.
Takson käyttö on täällä edullista, kun vaan tilaa sen keskuksen kautta eikä ota suoraan esim. satamasta, vaikka sieltäkin otettuna se on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.
En aio kuitenkaan turvautua taksoon kuin erikoistapauksissa - aion käyttää julkista liikennettä koko Tallinnan alueella.
Yhden tunnin lippu kioskista etukäteen ostettuna maksaa 1 euro. Sillä voi tunnin aikana matkustaa niin paljon kuin haluaa ja vaihtaa toisiin julkisiin. 65 vuotta täyttäneet matkustavat täällä julkisissa ilmaiseksi. Vielä se minullekin tulee eteen. Silloin ei tarvitse välittää lipuista mitään, jos tulee tarkastaja, näytät vaan jonkin dokumentin, jolla todistat ikäsi.

Tämä meidän alue on siis aivan laitakaupunkia, jos asioita ajattelee vanhan kaupungin näkökulmasta. Mutta minulle tämä on paratiisi. Järven rannalla asuminen on luxusta.
En ole vielä ennättänyt tutustua näihin lenkkipolkuihin, mutta tiedän, että aivan meidän edestä lähtee hieno lenkkitie. Edellinen asukas Raissa on luvannut minut viedä sinne tutustumaan. Jospa tässä rupeaisi kuntokin hiukka kohoamaan kun pääsisi ulkoilun makuun. Samoin tuo järvenranta houkuttaa. Nyt on tietysti tulossa loska ja talvi, mutta odottakaas kun kevät koittaa!