Erittäin Hyvä Ystävä Suomesta oli käymässä luonani. Paljon ennätettiin tehdä ja kokea ja puolta enemmän jäi tekemättä siitä, mitä oli suunniteltu tehtävän.

No, hällä väliä!   Yhdessäoleminen oli niin hauska ja terapeuttinen kokemus, että mikään tekemätön asia ei vaivaa.

Ystäväni oli tuonut Suomesta erittäin paljon käytettyjä vaatteita, minulla oli yksi kassillinen ja ne kaikki veimme paikalliseen Pelastusarmeijaan. Heillä on 10.5. päivä, jolloin jokainen tarvitseva voi tulla hakemaan ja valitsemaan tarvitseamiaan tavaroita. Siellä on nyt meidänkin puolesta melkoisen paljon hyviä vaatteita niitä tarvitseville! Itselle jäi todella hyvä mieli siitä, että on voinut auttaa joitakin ihmisiä, joilla ei ole kaikki niin hyvin kuin itsellä!

*****************************************************************************************

Pelastusarmeijan vieressa on Baltijaaman   tori. Sinnehän sitten suunnistimme. Se on sellainen paikka, josta voipi saada kaiken sen, mitä ihminen elämänsä aikana tarvitsee, kaikkea löytyy tuttipullosta hautakiveen ja kaikkea siltä väliltä! Uskomaton paikka!

Jos et ole koskaan Tallinnassa tuolla käynyt, niin uskallan suositella - jopa melkein vaatia sinne menemään! Se on aivan uskomaton paikka! Niin neukkuaikainen paikka kuin vielä voi toivoakaan! 

Keskustasta trammi 1 tai 2 kohti Koplia ja pysäkki on nimeltään "Baltijaam". Että sinne vaan!" Elämys vailla vertaa!

No, sinnehän mekin sitten tietysti! Ja mukaan tarttui kaikenlaista. Kaikkein mielenkiintoisin oli mielestäni yrtti, joka kantaa nimeä "Karulauk"  ( Karhun sipuli) . Ostin sitä ja sitten googletin. Karulauk, kuten nimikin jo kertoo, on sipulikasvi. Sen lehdet ovat kuin kielon lehdet, maistuvat mukavasti valkosipulille. Sopii erinomaisesti sellaisenaan, leivän päälle tai salaatin mausteeksi. Kukkii kesäkuussa ja sen jälkeen ei ole enää ymmärtääkseni syömäkelpoinen. Mutta aamuteellä paahtoleivän päällä oli vallan erinomainen mauste! Suomessa tietääkseni tuo kasvi on luonnossa rauhoitettu!

**************************************************************************

Pitkän aikaa olen hakenut kaupoista sellaisia kevyitä kenkiä, joilla olisi kiva tuolla rannassa kävellä. No, Baltijaamalta ne lopulta löyivät. Eräällä myyjällä oli sellaiset  kivat, kevyet kangastossut, sopivan väriset ja hintaiset.  Nyt lopulta löytyivävt ne sopivat  rantakengät! Pyysin myyjältä kokoa se ja se. Hän katsoi jalkojani ja totesi, että numeroa suuremmat olisivat paremmat. No, varmaan ovatkin, otan siis numeroa suuremmat. Myyjä haki ne sieltä kopperostaan, kysyi vielä, että haluanko sovittaa. No, mitäs noita sovittamaan, näyttävät oikein kivoilta. Ja hinta - 6 euroa!! Otin ne ja toin kotiin.

Sitten illalla sovitin  vaan oikean jalan kenkää. Ihan sopiva, kevyt ja mukava! Kylläpä olikin kiva ja halpa ostos! Kuuden euron tennarit! Kyllä näillä kelpaa tuolla rannassa käveleskellä!  Seuraavana aamuna sitten päätin laittaa ne uudet kengät jalkaan kun olimme lähdössä ostoksille. No, oikean kengän jalka meni oikein hyvin, sitten vasemman jalan kenkä. Menihän sekin jalkaan, mutta tuntui jotenkin oudolta.........

Katselin kenkiä siinä jaloissa ja rupesi tuntumaan epätodelliselta.....    Mikä näissä kengissä on v ialla???? Numero on aiva sama kummassakin. Mutta jotain outoa....????

Oli ihan pakko siirtää jalkoja ristiin, näyttäysiköhän ne kengät sitten normaaleilta.....      Eivät näyttäneet!!!!!  Pyysin Ystävää myös katsomaan että mikä tässä on vialla.

No, vialla oli vain se, että minulle oli myyty kaksi oikeanjalan kenkää!!!!

Kuuden euron takia en viitsinyt enää lähteä niitä palauttamaan, mutta kyllä ketutti! Siinä sitten Ystävän kanssa naurettiin, että oli myyjä tietysti myynyt edelisen parin vain vasemman parin kenkiä ja nyt ajatteli, että noille "turisteille" myydään sitten oikean  kengän parit! Ei ne niitä tule ikinä palauttamaan! Olisi tehnyt mieli viedä takaisin, mutta ei kuuden euron takia viitsitty lähteä sinne asti! Pitköön tennarinsa!

************************************************

 Sitten kävi taas kylässä tämän asunnon minulle myynyt Raissa. Kyselimme hältä, mikä on tämän talon historia. Miksi tällainen iso talo rakennettu tämän järven rannalle ja miksi täällä on niin suuria asuntoja ja monta parveketta tuonne järven suuntaan.

Hän kertoi, että tämä talo on rakennettu vuoden 1980 olympialaisia varten.  Eli siis olympialaisten lehdistöä varten!!!!

N yt on siis helppo ymmärtää tämänkin  asunnon pohjapiirustus! Olen nähnyt tästä toisenkinlaisen piirustustuksen. Eteinen on ollut iso, siitä on mennyt monta  "eteistä" eri huoneisiin, parvekkeita on kolme, jotka kaikki ovat erillisiä. Näkymä  on jokaiselta parvekkeelta järvelle, näkymä on sanoinkuvaamaton!  Nyt eteiseni on avara, kaikki väliseinät on poistettu ja huoneisto on avara.

Mutta silloin tietysti velivenäläinen on halunnut näyttää lehdistölle hauskan kuvan neuvostoeestistä, näin me asumme järven rannalla ja asunnot ovat ihan tilapäiselle lehdistöllekin mahtavatt ja hienolla järvimaisemalla maustetut! Että silleen!!!!