Taas sarjassamme "bussissa nähtyä".

Olin tulossa keskustasta kotiin bussilla. Minua vastapäätä istahti vanhempi tyylikäs rouva, hänen miehensä jäi seisomaan käytävälle viereen.
Heistä näki, että eivät ole ainakaan eestiläisiä, tuskin edes venäläisiä. Sijoittaisin heidät jonnekin itäisemmäksi ja etelämmäksi.
Molemmat olivat tyylikkäästi harmaantuneet ja etenkin mies - hän on ollut ja oli edelleen erittäin charmantti herrasmies.

Eräällä pysäkillä bussista poistui pieni koira omistajansa kanssa. Bussipysäkillä istui iso koira omistajansa kanssa. No, isotteluhan siitä syntyi. Mutta ei onneksi sen verisempää yhteenottoa.

Silloin tämä hienostunut herrasmies puhkesi nauramaan, katsoi minua, sanoi jotakin kielellä, jota en ymmärtänyt ja hymyili!

Sitä hymyä en tule koskaan unohtamaan! Siinä aurinkokin kalpeni hetkeksi. Se oli sanan varsinaisessa merkityksessä "kultainen hymy".

Täällä näkee ihmisillä vielä joskus ns. kultahampaita. Kyllä Raissallakin on - yksi. Onko sitten aikoinaan ollut niin, että ylijäävä raha piti sijoittaa "turvallisesti" - se laitettiin sitten turvalliseen paikkaan eli kultahampaaseen. Täällä on ollut ilmoituksia, joissa ostetaan vanhaa kultaa, vanhoja koruja ja myös hammaskultaa.

Mutta tällä herralla on tainnut olla aikoinaan pätäkkää enemmänkin.

Hänen hampaansa, niin ylhäällä kuin alhaalla - niin kauaksi kuin näin tuon hymyn taakse -

olivat kaikki kultaa!

Kuvitelkaa nyt joku hymyilemässä teille oikein leveästi - ja jokainen hammas on kullattu! Niin ala- kuin yläleuassakin!

Olihan todella kultainen hymy!
*******************************************************************************
Parvekeremonttini on vihdoin alkanut.
Nyt on maalit rapsittu ja tasoitteet laitettu. Ei siinä nuorella miehellä kauaa mennyt kun hän homman kävi parina päivänä hoitelemassa. Erittäin hienosti ja ammattitaitoisesti työskenteli.
Seuraavaksi on seinien maalaus ja sitten lattioiden rakentaminen.
Lattiat ovat aivan hirveässä kunnossa ja vielä niin alhaalla, että sisältä ulosmentäessä on aikamoinen korkeusero.
Ensi viikolla maalataan ja sitten korotetaan lattiaa huoneiden tasolle.

Olipa ihana äsken ensimmäistä kertaa koko aikana istua parvekkeella. Siitä on niin upea näköala järvelle, että ei paremmasta väliä. Kaksi joutsenta kävi taas illalla meidän puolella järveä, samoin vierailivat aamulla.
En ole vielä voinut istua parvekkeilla, mutta tänään sitten ensi kertaa "koeistuin" keittiön parvekkeen. Kunhan vielä lattia nostetaan ylemmäs, niin mikäpä on istua aamuin illoin ja ihailla Järveä!

Ma olen õnnelik!
smiley