Remontti on ollut laatuaan pitkäkestoinen - johtuen omasta laiskuudesta ja kuudestatoista muusta erinäisestä  syystä. Suuren asunnon remontointi ei ole aivan pikkuhomma. Ja etenkään, jos asunnon omistaja ei osaa päättää asioita: minkälaiset tapetit tuonne, minkäväriset verhot sinne, mitä tauluja seinille, mihin kohtaan lamput.... ja siis silleen.

Ja kun vielä luonnollisesti kaikki on kiinni kaikista muista pienistä yksityiskohdista, niin teepä siinä sitten nopeita ratkaisuja. Pieni esimerkki: olisin halunnut sähkömies-Markin paikalle laittamaan lamppuja. Mutta: kun ruokailuhuoneen pöydän paikka ei ollut varma, ei siis voinut tietää vielä minne ruokailuhuoneen lamppu tulee,  joten ei myöskään olohuoneen/  eteisen/ työhuoneen/makuuhuoneen  lamppua  kannattanut   tulla laittamaan. Mark on töissä ja tekee pitkiä päiviä muutenkin, ei häntä voi yhden lampun takia pyytää tulemaan. Pitää olla sitten melkein kaikki lamput mietittynä ja vasta sitten pyytää Mark paikalle asentamaan. Markin taidoilla ei lamppuja kauan laiteta, mutta jos asukas ei vielä tiedä, minne laitetaan ja mitä laitetaan, niin ei sitä Markin kannata tänne tulla miettimään!

 Valaisimia oli onneksi edellinen asukas jättänyt sen verran, että olen pärjännyt, vaikka kaikkia omia ei ole vieläkään asennettu.

Ruokailuhuoneeseen löysin tapetit aivan sattumalta. Olin halunnut sinne jotain iloista ja ruokahalua/seurusteluhalua herättävää. Entiset tapetit olivat kukkakuvioiset ja lilanväriset. Minun makuuni aivan liian levottomat. Jo menetettyäni kaiken  toivoni tein  hienon löydön eräästä kaupasta. Löysin todella edulliset ja kauniit tapetit.  Sitten vaan  yksi rulla tapettia mukaan kangaskauppaan ja sieltähän löytyikin juuri noihin tapetteihin sopivat verhot! Tapetit koko huoneeseen maksoivat noin 20 euroa - verhot sen sijaan.....   nooh.....    hiukka enemmän, mutta kokonaisuus oli siis todella edullinen!

Ruokailuhuoneen toinen seinä on tapetoitu jo aikaa, toinen puoli jäi odottamaan aikaa parempaa. Tänään se saatiin loppuun ja kaikki kalustukset myös oikeille paikoilleen. Ruokapöytäkin on aivan erinäköinen nyt lopullisella paikallaan kuin ennen. Huone sai selvän ryhdin ja rytmin, kun kaikki löysivät oikeat paikkansa.

Ja ne tapetit! Huoneessa ei ollut valaistusta eikä ulkona paistanut aurinko. Mutta kun astuin sisään huoneeseen - hämmästyin. Täällähän paistab päike!!! Aivan niin ihanan aurinkoinen on nyt tuo huone! Ja ikkunasta tervehtii tuo minun ihana Järveni!